Geloofwaardig als leidinggevende

Wel de inhoud hebben, maar nog niet gezien worden als leidinggevende. De ZiB hielp deze veelbelovende manager een krachtigere communicatiestijl te ontwikkelen. Meer..


klant &vraag

Een veelbelovende leidinggevende met uitzicht op een belangrijke promotie, werkt met veel plezier bij een internationaal accountantskantoor. Inhoudelijk doet ze het heel goed, maar in haar presentatie heeft zij nog veel te winnen. Het komt geregeld voor dat wanneer zij voor het eerst met haar assistent bij een klant komt, deze (mannelijke) collega voor leidinggevende wordt aangezien. De Zaak in beweging werd gevraagd om haar in haar presentatie en communicatie te ondersteunen: meer ruimte innemen, krachtiger in aanwezigheid. Zowel fysiek als in stemgebruik.

 

beweging

De Zaak in beweging ontwikkelde een individuele training effectieve communicatie. De leidinggevende ontwikkelde haar eigen communicatievorm en -stijl. In een fysieke training kreeg zij tools om meer ruimte in te nemen en haar persoonlijkheid verder kleur te geven, ook in een zakelijke omgeving. Naast dit fysieke uitgangspunt werd in elk van de vijf sessies een rollenspelacteur ingezet, die casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van de leidinggevende vormgaf. Zo kreeg de leidinggevende heel concrete feedback op haar presentatie.

 

resultaat

De verbinding tussen fysiek bewustzijn en aanwezigheid in gesprekken leverde direct resultaat op. De leidinggevende leerde letterlijk steviger in haar schoenen te staan en de ruimte in te nemen die bij haar persoonlijkheid en functie pasten. Het gaf haar meer vrijheid en inspiratie voor haar nieuwe functie.

 

Meer voorbeelden