Terugspeeltheater

Terugspeeltheater

Paulien Haakma maakt sinds 2004 terugspeeltheatervoorstellingen. Bij terugspeeltheater staan de verhalen uit het publiek centraal. Dit kunnen kleine, persoonlijke belevenissen zijn, maar ook verhalen over grote organisatiethema’s. Dat betekent dat Paulien met haar acteurs speelt voor kleine intieme gezelschappen (afscheid van een medewerker, team- en hei-dagen, verjaardagen, lotgenotengroepen) maar ook voor grote zalen ( bv. congressen met ketenpartners, fusies van teams, opleidingstrajecten etc.)

Hoe werkt het?

Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater waarbij de conductor de mensen in de zaal uitnodigt hun verhaal te vertellen. De acteurs en muzikanten brengen dit verhaal in een theatrale vorm op de bühne in beeld. Niets is van te voren voorgekookt. De magie van het improviseren in de zuiverste vorm! Verhalen worden gedeeld en er ontstaat een onderlinge verbinding. Ontroering, verbazing, humor, erkenning, begrip, gezien en gehoord worden…allemaal passeert het de revue in een unieke, respectvolle, rake voorstelling van 50 minuten.

Specialiteit:

Paulien is oprichter van ph5.nu , waarmee zij met een team van ervaren trainers en acteurs bijeenkomsten organiseert, waarbij terugspeeltheater  en theater- methodieken  ingezet worden om organisatie vraagstukken bespreekbaar en zichtbaar te maken.

Daarnaast is zij samen met Alice Faber  de oprichtster van TSOYL (The Story of Your Life) speciaal voor vrouwenpubliek:

Alice en ik merken dat we met heel veel vrouwen en vriendinnen contact hebben via allerlei (zakelijke) netwerken, sociale media en 1 op 1 contacten, maar dat er eigenlijk geen gelegenheid is om met een groep vrouwen verhalen en ervaringen te delen. Wij zien een meerwaarde in het delen in een groep, omdat het heel verhelderend kan zijn en omdat je dan merkt dat heel veel vrouwen tegen dezelfde dingen aanlopen.

Aangezien wij allebei al jaren terugspeeltheater doen voor zeer uiteenlopende gelegenheden en doelgroepen en wij deze methode heel bijzonder vinden, was de combinatie snel gemaakt. Met terugspeeltheater maken we zichtbaar en invoelbaar wat er speelt en verbinden we mensen met elkaar door naar elkaars ervaringen te luisteren en te kijken.

We noemen ons TSOYL, The Story Of Your Life.