Agenda Open Inschrijving

Interventie in Beweging

Voor wie?

Werk jij als coach, trainer of begeleider van teams en organisaties? En wil je leren hoe je teams letterlijk en figuurlijk in beweging kunt krijgen? Of ben je theaterdocent, choreograaf of trainingsacteur? En wil je leren om de kracht van beweging en theater te vertalen naar interventies om teams verder te ontwikkelen? Dan is de 5-daagse, “Interventie in Beweging” echt iets voor jou!

Wat is Interventie in beweging?

Interventie in beweging is een training- en intervisie programma, waarin Paulien Haakma, van De Zaak in Beweging, startende coaches en begeleiders traint in het ontwerpen en uitvoeren van ervaringsgerichte Bewegingsinterventies voor teams en organisaties. Doel is om bij deelnemers het systemische bewustzijn te vergroten en de fysieke intelligentie in te zetten bij analyse, ontwerp en uitvoering van team-interventies.

Inhoud en indeling van het programma:

In elk team of organisatie is er beweging tussen mensen en teams. Deze bewegingen vinden plaats op fysiek, relationeel en systemisch niveau. Om een team verder te ontwikkelen of een verandering in gang te zetten, is het als begeleider noodzakelijk om inzicht te krijgen in deze bewegingen. Vanuit dit inzicht leert een deelnemer interventies ontwerpen, die een team uitnodigen om een ontwikkelingsstap of verandering te kunnen maken. Interventie in Beweging is een 6-daags training- en intervisie programma, waarin je ontdekt hoe je:

  • Beweging inzet als spiegel
  • Bewegingsinterventies ontwerpt
  • Bewegingsinterventies toepast in teams en organisaties.

 

Trainer- begeleider:

Paulien Haakma van De Zaak in Beweging, begeleidt meer dan 25 jaar mensen en teams bij verandering en ontwikkeling. Zij maakt zichtbaar en bespreekbaar wat er speelt in de interactie en dynamiek van organisaties. Vanuit haar ervaring als moderne danseres en theatermaker, specialiseerde zij zich in de betekenis en zeggingskracht van lichaamstaal, interactie en beweging.

Paulien combineert dit specialisme met Transactionele Analyse, Systemisch Werk, Social Presencing Theatre, Theory U en Embodied Learning. Daarmee creëert zij mogelijkheden om het potentieel van het team boven water te krijgen en te benutten.

 

Data en werktijden:

Data volgen voor najaar 2022

Locatie:

Praktijkruimte De Zaak in Beweging

Weesperstraat 108

1018 DN Amsterdam

 

Jouw Investering:

€ 650 excl. 21% BTW voor 5 dagen.

 

Aanmelden en informatie:

Paulien Haakma

E: paulien@dezaakinbeweging.nl

T: 06 21867259Systemische Dans, Opstelling in Beweging,

Een opstelling in beweging, is een door Paulien Haakma ontwikkelde manier, om de beweging in de onderstroom zichtbaar te maken.

De komende workshops zetten we het thema “transformatieve tijd” centraal. Want daar zitten we midden in. Met uitzicht op verlichting van de lockdown en versoepeling van social distance- regels, dienen de volgende vragen zich aan: Wat wil er door deze transformatieve tijd, uit jou of jouw bedrijf ontstaan? Dus niet, wat wil ik ? Of wat vragen mijn patronen/ gewoontes van mij? Maar wat wil deze tijd uit mij of mijn bedrijf laten ontstaan? Het is een illusie dat straks alles weer normaal zal zijn. Tegelijk voel je dat iets anders hier doorheen wil breken.

De middagen worden begeleid door Paulien Haakma en Nicole van der Ouw van Creatief Verandermanagement

Paulien Haakma combineert systemisch werk en het werken met opstellingen, met haar ervaring als moderne danseres. Daardoor maakt zij de onderstroom zichtbaar in beweging, in systemische dans. Het is een krachtige vorm, om uit het denken, aan den lijve te ervaren, welke beweging er wil ontstaan. Door dit te verbinden met de veranderkundige achtergrond en systemische kennis van Nicole van der Ouw, ontstaan krachtige en impactvolle bewegingen.

We werken deze middagen met werkvormen waarin systemische dans verwerkt zit. Je kunt ontdekken wat de kracht van deze werkvorm is en mogelijk met je eigen organisatie of werk- gerelateerde vraagstuk aan de slag.

Waar? Wanneer?

11 oktober, 13-17 uur, Meppel

9 december, 13-17 uur, Amsterdam

 

Kosten? € 75,00 excl BTW en excl. arrangementskosten

inschrijven: paulien@dezaakinbeweging.nl

 

 Wat beweegt jou?

Een serie workshops waarin je in bewegingsoefeningen ervaart hoe jij, in ontelbaar kleine bewegingen, je eigenheid, betrokkenheid en (werk)relaties vormgeeft. Wat maakt dat je communiceert, keuzes maakt en beslissingen neemt op deze manier? Je leert je lichaamsbewustzijn te vergroten en vanuit beweging te ontdekken welke positie in je werk en leven je energie en inspiratie geeft. Een mix van embodied learning, systemisch werk, dansimprovisatie en Social Presencing Theater.

Wanneer?

maandagavond, 19.30-21 uur:

10, 14 ,21 en 28 februari

7, 14, 21, 28 maart

4, 11 april

9, 16, 23, 30 mei 2022

 

Waar?  

de Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16, Amsterdam.

 

Kosten?

serie van 14 lessen € 245,00 ( excl. 9%BTW)

5 lessen-kaart voor 5 losse lessen, tussen januari en mei 2022,  € 97,50 ( excl 9% BTW)

inschrijven: paulien@dezaakinbeweging.nlVragen?

Wil je meer weten over onze trainingen en coaching? Ik neem graag contact met je op!

    Bekijk onze programma's