Jaarprogramma: De Overgang(en), een nieuw verhaal

De overgang(en), een nieuw Verhaal

 

De overgang heeft een nieuw verhaal nodig. Het wordt vaak gezien als een periode van aftakeling en verlies van vruchtbaarheid.  Als dor, grijs en doods.

Maar de overgang is een rite de passage, waarin het voorgaande niet meer werkt, en het pad voor ons nog niet zichtbaar is.

Het is een moment van transformatie en groei tussen twee verschillende levensfases.

Dit is voor velen een fase van desoriëntatie en niet-weten.

Een plek waar je graag van weg wil of aan voorbij zou willen gaan.    

Met De Overgang(en), een nieuw Verhaal, willen we juist deze plek gedurende vier seizoenen doorlopen.  Om te luisteren naar welke wijsheid en ruimte er achter ligt. Te ervaren dat wanneer je werkelijk contact maakt met het niet- weten, er zich een nieuw verhaal kan ontvouwen. Want:

 

Wij geloven dat we in ons leven vele overgangen kennen.

Wij geloven dat elke levensfase van betekenis is voor de volgende fase.

Wij geloven dat elke levensfase haar bloei kent.

Programma

De Overgang(en), een nieuw Verhaal  is een jaarprogramma voor vrouwen, die door een levensbepalende verandering gaan, zoals moederschap, verlieservaring, carrièreswitch, midlife en menopauze. En op zoek zijn naar een nieuw perspectief.  

Gedurende het jaar zullen we een rite de passage doorlopen, waarin we op ontdekkingstocht gaan over de betekenis van de verandering die we ondergaan. We zullen stilstaan bij het overgangsmoment in jouw leven en toewerken naar een nieuw verhaal. 

Vragen daarbij kunnen zijn: Waar gaat de overgang voor jou over? Hoe wil jij betekenis geven aan deze levensfase? Hoe heb je eerdere overgangsmomenten ervaren?

Bijeenkomsten

We komen elk kwartaal, gedurende 3 dagen bij elkaar. Elke driedaagse bestaat uit een afwisseling van persoonlijke verhalen, poëzie, beweging, dans en de kracht van beelden. Daarnaast is er voldoende tijd in het programma voor stilte en ontspanning.

Het ritme van de seizoenen is hierin leidend en zetten we in als inspiratie- en voedingsbron: Zo laat de herfst zien dat het een tijd is van terugschakelen, beschouwen en balans opmaken. De winter is een periode van loslaten, afronden en rusten. De lente staat in het teken van ontkiemen, bezieling en potentieel. De zomer gaat over voluit aanwezig zijn, levenslust en bloei.

Begeleiding

Deze rite de passage, wordt geïnitieerd en begeleid door Marja Leertouwer en Paulien Haakma.

Paulien werkt als procesbegeleider voor beweging en verandering en teamcoach. Ze is gefascineerd door wat mensen beweegt, letterlijk en figuurlijk.

 

“Ik benader veranderingsprocessen als een geïmproviseerde choreografie tussen mensen en groepen.  Met dans, systemisch lichaamswerk en embodied learning, breng ik je in contact met de intelligentie van je lichaam. Ik leer je te vertrouwen op deze bron van belichaamde wijsheid. En om dit praktisch toe te passen in je persoonlijke en professionele leven. Via mijn eigen ontwikkeling van moderne danseres naar procesbegeleider van veranderingen, onderzocht en schoolde ik mij op het gebied van Dans- en Bewegingsanalyse, Systemisch (lichaams) werk, Theory U en Social Presencing Theater.”

 

Marja heeft ruime werkervaring als procesbegeleider, teamcoach en systemisch therapeut.

 

“Mensen in verbinding brengen met hun levensverhaal, inspireert en fascineert mij. In mijn dagelijkse werk zoek ik samen met mensen hoe een overgang een plek in het leven krijgt en verlies een bron van kracht wordt. 

Ik voel me een ambachtsvrouw, iets dat voortdurende toewijding en verfijning vereist. Ik heb mij geschoold op het gebied van rouw & verlies, Jungiaanse dieptepsychologie en systemisch werk. In het begeleiden van mensen in een hospice heb ik diepgaande ervaringen opgedaan met het proces van overgang. De balans tussen afscheid nemen en omarmen wat nog restte in het leven heeft mij diep geraakt. . Dit alles heeft mij een schat aan bruikbare inzichten en werkvormen aangereikt die ik toepas.”

 

Met dit jaarprogramma De Overgang(en), een nieuw Verhaal bieden we een vrouwencirke,l waarin elke vrouw haar nieuwe verhaal creëert. Samen zijn we getuige van het ontvouwen en betekenisgevend nieuw perspectief.

Praktisch

Data

  • Herfst: 13 – 15 september 2024
  • Winter: 29 november –  1 december 2024
  • Lente: 7 – 9 maart 2025
  • Zomer: 23 – 25 mei 2025

Dit programma is alleen als jaarprogramma te volgen.

Vrijdagavond start met diner, zondagmiddag afsluiting met lunch

Kosten

€ 2.840,00 (excl. 21% BTW),

incl. verblijfs- en overnachtingskosten, op basis van een comfortabele en sfeervolle 2 persoonskamer. 

Aanmelding

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier, nemen we contact met je op: 

Kennismaking

We bieden je de mogelijkheid om vrijblijvend en kosteloos, online een kennismakingsgesprek met ons te plannen, om uit te zoeken of het jaarprogramma passend is voor jou:

Locatie

De ‘deelgenoot’ is een prachtige rustige plek gelegen in een landelijke omgeving. Waar de seizoenen intens beleefd en ervaren worden.

dedeelgenoot.nl

Bekijk onze programma's