Innerlijke beweging

Afgelopen week is Machteld Hauer overleden. Zij was mijn eerste theaterdocent. Ze leerde mij, de innerlijke beweging van een theatertekst te vinden. De innerlijke beweging? Ja, zo noemde zij dat.

Met een theatertekst in je hand, op zoek naar wat de toneelschrijver eigenlijk had bedoeld met de woorden en zinnen op papier.

En die bedoeling, de betekenis, via de innerlijke beweging mij eigen maken. Fysiek te ervaren, welke beweging ik van binnen heb te maken om de tekst geloofwaardig en authentiek stem te geven. Om het publiek te raken, mee te nemen, een belevenis of rolontwikkeling te laten ervaren.

Ze gaf mij in één van haar eerste lessen de opdracht een “ontdekking” te spelen… Ik wist niet wat ik moest doen, hoe ik mijn stem moest gebruiken… kon het niet bedenken…Tot ze mij uitlegde: Het is als een plié en dan opspringen. Doe dat eens met innerlijke beweging…! En dat deed ik. Van binnen. Plié en opspringen.

Wat een ontdekking!

Machteld, dank je wel voor je mooie (levens)lessen. Je hebt mij geleerd om, via mijn innerlijke beweging, zichtbaar en invoelbaar te maken wat er speelt. Het niet zichtbare stem te geven en een waardevolle rol te laten spelen in een persoonlijke- of teamontwikkeling.

Welke innerlijke beweging  wil jij een waardevolle rol laten spelen, in je team?

#teamontwikkeling #onderstroominbeweging #opstellinginbeweging

 

 

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen en coaching? Ik neem graag contact met je op!

    Bekijk onze programma's