Klanten die wij in beweging brachten


Persoonlijk leiderschap


Suzanne Raven- IJntema, Channel Marketeer Large Business (JacobsDouweEgberts)
"Scherp, empathisch, flexibel inspelend op wat er op het moment nodig is, professioneel. Zomaar wat woorden die mij te binnen schieten als ik terugdenk aan mijn coachingstraject met Paulien. Iedereen die meer uit zijn werk, zijn privéleven, of vooral zichzelf wil halen kan ik een traject met Paulien aanbevelen!"

Ferdinand Borger, programmamaker bij KRO- NCRV
"Gedurende een aantal maanden heeft Paulien mij gecoacht. Ik was vastgelopen in mijn zzp-bestaan. Bij elke sessie weer bleek hoe goed ze in staat was om mij op mijn eigen kracht te wijzen. En dat vanuit een houding waarin ze nauwgezet observeerde om mij zelf de woorden voor die kracht te laten vinden. Gaandeweg in het traject ontdeed ik mij daarbij van zelfbeschuldiging en aangepraat onvermogen."

Teamontwikkeling


Karin Dorissen, Organisatieadviseur bij Wakkere Zaken
"Paulien is een geweldige trainster die speelsheid, diepgang en vakkundigheid op een luchtige manier combineert. Zij heeft voor ons een workshop verzorgd waarin we in 2 uur gezamenlijk een kort theaterstuk hebben gemaakt, door steeds kleine maar o zo rakende oefeningen. Wat het ons heeft opgeleverd is, dat wij naar elkaar onze binnenkant hebben laten zien op een voor ons gevoelig onderwerp. Dit heeft onze samenwerking heel goed gedaan. Ook naar klanten toe hebben we fysiek het verschil gevoeld tussen jezelf verkopen en jezelf laten zien. En dat alles op een luchtige en speelse manier. We hebben dat niet alleen met ons hoofd gedaan maar vooral met ons lijf en hart. Het voordeel daarvan is dat we het er nog steeds over hebben en dat het echt in je lijf zit. Wij hebben haar heel kort gebriefd en het is ontzettend knap hoe ze daaruit deze creatieve en compacte workshop heeft gemaakt. Absoluut een pareltje!"

Ron Coens, Adviseur contractbeheer en Inkoop bij Amsta (wonen, zorg en welzijn)
"Bij het voorbereiden van een teamdag kwamen wij op het idee om Paulien in te zetten voor een interactieve middag met collega's. Paulien gaf de workshop "Uit je hoofd, in je lijf", die erg positief door mijn collega's ontvangen werd. Als er al sprake was van enige weerstand wist Paulien dit subtiel te omzeilen door alle aanwezigen actief te betrekken bij de workshop. Gedurende de sessie van ongeveer twee uur nam iedereen enthousiast deel aan deze interactieve workshop. Paulien wist op onnavolgbare wijze tijdens de workshop elke collega het gevoel te geven dat hij/zij uniek was en dat wij dit ook positief aan elkaar konden uitdragen. Er werden over en weer aan elkaar complimenten gegeven, iets wat je als collega tijdens de dagelijkse werkdruk vaak vergeet om te doen. Dit werd door alle aanwezigen als heel prettig ervaren. Aangezien iedereen tijdens de workshop "Uit je hoofd, in je lijf" uitgenodigd werd om actief deel te nemen, werd niet alleen de geest geprikkeld maar ook het lichaam. Menige collega voelde de volgende dag spieren die hij/zij een tijdlang niet gevoeld hadden. Aan het eind van de middag gaf men tijdens de evaluatie aan dat zij de workshop als erg prettig hadden ervaren. In een veilige, comfortabele setting creëerde Paulien een sfeer waarin iedereen zichzelf de ruimte gaf om uit zijn/haar comfortzone te treden. Wij hebben de unieke wijze van Paulien Haakma, om dit te bewerkstelligen, ontzettend weten te waarderen."

Organisatiecultuur


Marjan Oskam HR manager bij Brauw advocaten
"Hoe bespreek je met een groot team de uitkomsten van een intern klanttevredenheidsonderzoek? En dan ook op een manier die tot de verbeelding spreekt, je laat lachen om je eigen (on)volkomenheden en leerpunten en inspiratie geeft? Dat was precies wat Paulien en haar collega's van De Zaak in Beweging voor elkaar kregen, toen we haar onze teamsessie lieten faciliteren. Het is een spiegel, een manier om met elkaar in gesprek te gaan en dynamiek te creëren, in een veilige en vooral vrolijke setting! Erg leuk en goed, een aanrader....."

Lia Kuijper, directeur Stichting Welzijn Ouderen Harderwijk
"Paulien heeft met haar know-how, ervaring en haar 'zijn' onze organisatie mooi in beweging gebracht. Er staan allerlei veranderingen aan te komen in de toekomst - en als die er niet aan zouden komen, zouden wij deze zelf wel verzinnen ..- en daarop wilden wij 'acteren'. Paulien heeft ons daarbij voortreffelijk geholpen op een zeer plezierige, creatieve wijze. Ik kan haar van harte aanbevelen om jouw/uw zaak in beweging te krijgen en te houden. Thanks Paulien!"

Bijeenkomsten


Annemarie Galjaart, Management Consultant bij Mastermind
"Tijdens een relatiedag bij Mastermind, heeft Paulien met haar collega's van de Zaak in Beweging de inhoudelijke invulling van de middag voor ons verzorgd. Ik was na afloop van die middag enthousiast, onder de indruk en met name enorm blij met het resultaat! Wat je graag wilt op een relatiedag? Dat de aanwezigen naast het doorbrengen van een gezellige middag, zich herinneren dat deze relatiedag bij Mastermind anders was. Dat het ergens over ging, inhoudelijk. En dat ze zich zullen herinneren dat het ergens over ging komt in mijn ogen met name door de creatieve en speelse wijze waarop Paulien vorm geeft aan deze inhoud. Het diende exact het doel dat we die middag voor ogen hadden. En ik vond het enorm knap hoe Paulien en haar acteurs zo on-the-spot konden improviseren zonder daarbij af te doen aan de kwaliteit. Wij hebben het bij een 'luchtig middagje' gehouden, maar ik geloof dat je met wat meer tijd en voorbereiding met elkaar tot een ware verandering kan komen waarbij je verschillende relaties dichter tot elkaar kan brengen om vervolgens samen een gezamenlijk doel te bereiken."

Annemijn van Bokhoven, Innovatieve verandermanager Gemeente Stichtse Vecht
"Voor de tweede keer heeft Paulien onze medewerkers op een originele, grappige en herkenbare manier meegenomen in de voor- en nadelen van flexwerken. Paulien denkt mee, heeft creatieve ideeen en brengt een gezelschap mee van acteurs, muzikanten en zelfs een sneltekenaar als je dat wilt. Ik ben 100 % gelukkig hoe zij zelfs de meest stugge medewerkers meekrijgt!"

Hanneke van Laar, Woonbegeleider bij Van Hartekamp Groep
"Ben onder de indruk van het optreden van Paulien Haakma op de thema-dag in De Rode Hoed in Amsterdam "let's talk about sex" over praten over seksualiteit binnen de zorgsector. Paulien was een frisse dagvoorzitter met veel vaart en respect wat nog niet eenvoudig was aangezien er verschillende onstuimige cliënten uit de GGZ aanwezig waren. Wat ik verder heel bijzonder vond, waren de optredens van haar en haar collega-acteurs en hun muzikale begeleider die zogenaamd TerugSpeelTheater opvoerden. Een unieke vorm waarbij de ervaringen van cliënten en zorgverleners op een ontroerende, humoristische, troostende wijze werden 'teruggespeeld'. Opeens zag je je eigen 'casus' heel helder opgevoerd worden. Dat kan alleen omdat deze professionals heel goed luisterden naar wat er in de zaal naar voren werd gebracht. Een prachtige vorm die ik ook van harte kan aanbevelen voor andere congressen over gevoelige thema's! Het tilt de hele dag op en zorgt ervoor dat het nooit saai wordt!"

Bekijk onze programma's