Terugspeeltheater

Terugspeeltheater

Paulien Haakma maakt sinds 2004 terugspeeltheatervoorstellingen. Bij terugspeeltheater staan de verhalen uit het publiek centraal. Dit kunnen kleine, persoonlijke belevenissen zijn, maar ook verhalen over grote organisatiethema’s. Dat betekent dat Paulien met haar acteurs speelt voor kleine intieme gezelschappen (afscheid van een medewerker, team- en hei-dagen, verjaardagen, lotgenotengroepen) maar ook voor grote zalen ( bv. congressen met ketenpartners, fusies van teams, opleidingstrajecten etc.)

Hoe werkt het?

Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater waarbij de conductor de mensen in de zaal uitnodigt hun verhaal te vertellen. De acteurs en muzikanten brengen dit verhaal in een theatrale vorm op de bühne in beeld. Niets is van te voren voorgekookt. De magie van het improviseren in de zuiverste vorm! Verhalen worden gedeeld en er ontstaat een onderlinge verbinding. Ontroering, verbazing, humor, erkenning, begrip, gezien en gehoord worden…allemaal passeert het de revue in een unieke, respectvolle, rake voorstelling van 60-90 minuten.

Paulien is oprichter van de Terugspeeltheatergroep van Dezaakinbeweging, een team van ervaren trainers en acteurs waarmee zij bijeenkomsten organiseert, waarbij terugspeeltheater  en theater- methodieken  ingezet worden om organisatie vraagstukken bespreekbaar en zichtbaar te maken.