Verwijlen

Dat woord gebruikte de presentator van Radio 4 toen hij een stuk muziek afkondigde. Dat je als luisteraar, in deze muziek kon verwijlen.

Dat werkwoord verwijlen, bleef bij mij. Kroop in mijn lijf. Verwijlen. Wat is dat? Hoe doe je dat? En ik proef de betekenis van verwijlen, in mijn lijf. Aftastend probeer ik de essentie van verwijlen in mijn lichaam te ervaren….Het heeft te maken met blijven. Maar verwijlen is opener, rustiger…. Blijven is een pas op de plaats, in verwijlen zit nog beweging. Langzame beweging. Met rust en aandacht. En verwijlen heeft openheid in zich en voelt wijds. Ik spreek het woord voor mezelf uit, proef de letters, de klank. Verwijlen. Door de ij, wordt het ook breed en wijds.

Verwijlen is eigenlijk zoals ik mij in een systemisch veld voel. Of in een improvisatie- of creatieproces. Met open mind en aandacht erin stappen en erbij blijven. Om te zien wat er ontstaat. Met focus op het proces. En dat wat er zich aandient.

Dat is ook het gebied waar ik graag met individuele coaching mijn coachee naartoe begeleid…Door via mindful bewegingsoefeningen eerst uit je denken te komen, uit de controle van het overzicht…Bij het niet-weten, bij de wijsheid van je lijf en de wijsheid van het veld…je intuïtie te komen.

En dan jezelf toestaan daar te blijven, te durven erbij te blijven. Zonder dat je weet wat er gaat komen…..

Alert en ontspannen tegelijk.

Verwijlen

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen en coaching? Ik neem graag contact met je op!

    Bekijk onze programma's